Dividend update februari: schaatsen en daarna warm

Februari was een mooie maand om de Corona sleur te doorbreken. Door de week met vrieskou heb ik een paar dagen lekker kunnen. Hiervoor hoefde ik niet eens ver van huis, want ik heb prima kunnen schaatsen op de grachten en vijvers in de wijk waar we wonen.

Het was echt heerlijk om de lunchbreak iets op te rekken en een uurtje te schaatsen en daarna weer lekker uitgerust weer werken. Het weekend daarna was het weer lekker warm. De zon was zo lekker warm dat ik bij een bezoek aan mijn moeder lekker in de tuin heb gezeten en zowaar in februari al mijn hoofd bijna heb verbrand. Hier moet ik toch beter op letten.

Uiteindelijk merk ik dat ik door het veel tijd thuis doorbrengen toch een beetje afstomp. Juist door het buiten zijn en het doen van schaatsen is de sleur weer even doorbroken. Het is ook gelijk een signaal dat er voor de rest niet veel bijzonders gebeurd op dit moment. Hierdoor wordt het opeens super speciaal om te kunnen schaatsen, want andere dingen dan maar weer een wandeling in een mooi natuurgebied maken zijn er niet echt te doen.

Dividend update februari:

In februari is vaak de laagste maand van het jaar voor mij qua dividendinkomen. In mijn portfolio heb ik weinig bedrijven die uitbetalen in een maand 2/5/8/11 cyclus. Ik heb het idee dat er relatief gezien weinig bedrijven zijn die in deze maanden uitbetalen, want bij andere dividendbloggers zie ik ook vaak dat dit de maanden met een iets lager inkomen zijn. Specifiek zoeken naar bedrijven die in deze maanden uitbetalen om mijn inkomsten meer te spreiden over de maanden zie ik niet zitten. Hoewel ik kwaliteit vind ik belangrijker dan het moment van uitbetalen.

In februari heb ik €51,21 aan dividend ontvangen van 4 verschillende bedrijven. AT&T is mijn grootste uitbetaler deze maand.

Dividend in cijfers:

AT&T18,09
AbbVie15,08
Synchrony Financial9,12
Kinder Morgan8,92

Transacties:

Dividendverhogingen:

Het is lekker om weer een aantal dividend verhogingen in de boeken te kunnen zetten, want dit motiveert altijd goed om te beleggen in dividend aandelen.

4 antwoorden op “Dividend update februari: schaatsen en daarna warm”

  1. Herkenbare omschrijving van de maand, MD. Wij hebben ook erg genoten van het schaatsen. Je TKH aankoop vind ik erg interessant. Met name de focus op innovatie en hogere winstmarges. Aangezien de investeringen afnemen liggen groeiende kasstromen voor de hand. Momenteel is er fikse tegenwind, het aandeel is voor een technologiebedrijf laag gewaardeerd. Op de lange termijn lijkt het echter een mooie investering.

    1. Het is ook in mijn ogen een goed aandeel voor de lange termijn. De koers is wel grofweg 10% onderuit gegaan bij de publicatie van de jaarcijfers. Al vond ik deze zelf naar verwachting.

  2. Mooie solide resultaten, ik deel 3/4 bedrijven met je.

    Ik heb zelf ook weer Unilever bijgekocht in mijn zoektocht naar meer balans tussen US en non-US aandelen.

    1. Het is inderdaad goed om ook een bepaalde balans tussen de verschillende continenten na te streven. Al is het dan vaak wel weer zo dat de grote bedrijven toch zaken doen over de hele wereld waardoor deze spreiding eigenlijk al in het bedrijf zelf zit.

Reacties zijn gesloten.