Dividendverhoging #3: l’Oreal

Bij de publicatie van de jaarcijfers over 2020 heeft l’Oreal aangegeven het dividend te verhogen met 3,9%. Het l’Oreal dividend wordt namelijk verhoogd van €3,85 naar €4,00. Persoonlijk had ik hier eerder verwacht dat het dividend naar €4,25 zou gaan, want dit vorig jaar voor de uitbraak van Corona was een verhoging naar dit bedrag aangekondigd.

l’Oreal kiest er dus voor om ondanks de cijfers die ik als goed beoordeel in de huidige markt het dividend beperkt te laten stijgen. Wat erg interessant was om te lezen in de jaarcijfers is dat l’Oreal fors marktaandeel heeft gewonnen het afgelopen jaar. l’Oreal heeft minder verkocht, maar de omzet van concurrenten is nog veel harder gedaald.

Persoonlijk vind ik de like-for-like omzetdaling van 4,1% super sterk, omdat uit onderzoek blijkt dat mensen die thuiswerken veel minder make-up en geuren gebruiken. Ik verwacht dus dat bij l’Oreal de resultaten zich bovengemiddeld zullen ontwikkelen tegen de tijd dat lockdown niet meer nodig zijn en mensen weer meer naar kantoor, restaurants en feestjes gaan.

Ik heb l’Oreal daarom ook erg hoog op mijn watchlist staan, maar ik wacht wel graag op een dip in de koers, want de waardering van l’Oreal is hoog.

De dividend verhoging van l’Oreal is de derde verhoging die ik kan noteren dit jaar. De impact van deze verhoging is €0,60 op mijn verwachte jaarlijkse dividend inkomen.