TKH Group & Nestlé posities vergroot

Naast mijn opportunistische koop van Unilever aandelen heb ik als onderdeel van mijn vaste maandelijkse aankoop 14 aandelen TKH Group en 6 aandelen Nestlé gekocht.

Beide bedrijven had ik al in mijn portefeuille zitten en ik heb mijn bestaande posities dus vergroot.

Eigenlijk heb ik Spaanse nutsbedrijf Enagás het hoogst op mijn watchlist staan, maar aangezien mijn research van dit aandeel erg oud is wil ik mijn gegevens eerst weer bijwerken. Enagás heeft een yield van 9% en dat is voor een nutsbedrijf erg hoog en ik wil dus hier eerst snappen wat hier de reden is.

In november vorig jaar ben ik een positie gestart in TKH Group door 12 aandelen te kopen. Deze positie verdubbel ik nu dus ruimschoots naar 26 aandelen door de koop van 14 extra aandelen. Hierdoor groeit de bijdrage van het TKH Group dividend op het totaal met €21.

Mijn gemiddelde aankoopprijs van mijn TKH Group aandelen stijgt door deze aankoop van €40,06 naar €40,79. Op basis van de huidige koers komt het dividendrendement uit op 3,7%.

In december vorig jaar heb ik aandelen Nestlé gekocht. Deze maand heb ik mijn positie van 5 aandelen uitgebreid naar 11 aandelen. Hierdoor stijgen mijn verwachte dividendinkomsten op jaarbasis met Zwitserse Frank 16,20.

De gemiddelde aankoopprijs van mijn positie in Nestlé daalt door deze koop van CHF 105,37 naar CHF 97,81. Op basis van de koers van vandaag is het dividendrendement van Nestlé 2,8%.

Concreet betekenen beide aankopen dat deze van een waarde van ongeveer €500 naar een waarde van ongeveer €1.000 gaan.