Unilever weer terug in de portefeuille

In 2020 was mijn laatste transactie de verkoop van al mijn aandelen Unilever om hiervoor Nestlé terug te kopen. Deze maand is de koers van Unilever ongeveer 10% gedaald en heb ik ben ik 23 aandelen Unilever gekocht tegen een prijs van €44,90.

De koers is gedaald op basis van de publicatie van de jaarcijfers van Unilever. Vooral de daling van de marge is verantwoordelijk voor de daling. Zelf heb ervoor gekozen om gebruik te maken van de koersdaling en Unilever weer terug te nemen in mijn portefeuille.

Bij de publicatie van de jaarcijfers is ook aangegeven dat Unilever van plan is afscheid te nemen van de thee divisie waar Lipton onderdeel van uitmaakt. Hoe Unilever de verkoop insteekt is nog niet duidelijk. De thee divisie is goed voor ongeveer €3 miljard aan omzet. Mogelijk krijgt de thee divisie een beursnotering, maar het is hier nog niet duidelijk of dit betekent dat aandeelhouders van Unilever via een spin-off aandelen ontvangen in deze notering of dat Unilever deze via een IPO naar de markt brengt.

Unilever is een één van de eerste aandelen die ik in mijn portefeuille heb zitten en het is nu de tweede keer dat ik Unilever snel weer terugkoop na een verkoop. De eerste keer dat ik mijn aandelen Unilever heb verkocht was enkele jaren geleden toen Kraft Heinz een overnamebod deed op Unilever van €47 per aandeel. Na het afketsen van dit bod heb ik ook weer aandelen Unilever terug gekocht.

Dat ik nu voor de tweede keer vrij snel na het verkopen van de aandelen weer een nieuwe positie start is een teken dat ik misschien dit aandeel toch wel graag in bezit heb.

Op basis van de 23 aandelen die ik heb gekocht stijgt mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomen met €39,27.

4 antwoorden op “Unilever weer terug in de portefeuille”

  1. Driemaal wordt scheepsrecht :). De verkoop en aankoop pakt qua timing gelukkig uit. Het is geen voor de hand liggend trading aandeel :).

    Unilever heb ik ook graag in bezit, het is momenteel zelfs mijn grootste positie. Ik verwacht er geen wonderen van, maar op den duur zal de blootstelling in opkomende markten tot uiting gaan komen. Maar wie weet wordt het bedrijf verder opgesplitst en komt er nog wel wat vuurwerk.

    1. Van trading probeer ik toch het liefst weg te blijven 🙂 Al is het wel weer prettig om naast Nestlé en l’Oreal nu ook weer Unilever in de bezit te hebben in de defensieve consumentengoederen sector.

  2. Goed besluit om ze weer terug te kopen. Ondanks de daling, heb ik ze gewoon aangehouden en afgelopen maand wat bijgekocht. Het is nog steeds een prima bedrijf, dus in mijn ogen te hard afgestraft op de cijfers. Zodra de terrassen en horeca weer opengaan, koopt iedereen weer ijsjes van o.a. Unilever.

    1. Klopt. Unilever verkoopt toch erg veel producten die een vast onderdeel zijn van het dagelijkse leven van mensen.

Reacties zijn gesloten.