Dividend update december

December is voor ons als familie een mooie maand geworden, want ons gezin is één lid groter geworden door de geboorte van onze tweede zoon. De dagen zijn gelijk anders dan daarvoor, want het leefritme bestaat in deze fase nog vooral om het voeden, vervangen van luiers en bezoek. We genieten enorm van de verandering die dit brengt!

Dividendupdate

In december hebben 14 bedrijven ons een kraamcadeautje uitgekeerd voor in totaal €254,93. Dit is 16% meer dan vorig jaar.

December was een grote maand qua optie posities die zijn afgelopen. Hierdoor heb ik een zeer forse winst gerealiseerd van €1.453,50. Ongeveer de helft van deze winst bestaat uit het waardeloos aflopen van 8 short put opties AGN P4.00 16DEC22. Dit betreft een positie die ik in maart 2020 ten tijden van corona heb omgezet naar een positie die afloopt in december 2022, omdat de koers van Aegon door corona ver onder de €2 was gedaald. Hiermee verdwijnt de laatste ‘corona’ positie uit mijn optie posities.

Ook zijn short puts in BES P52.00 16DEC22 en TKG P37.00 16DEC22 waardeloos afgelopen.

Enagas75,68
Enbridge36,58
Royal Dutch Shell23,98
Gilead Sciences20,56
Pfizer19,01
Nintendo17,77
Aflac15,64
Qualcomm14,09
Unilever9,82
UnitedHealth Group6,21
Stag Industrial6,06
Microsoft5,80
Electronic Arts1,78
PVH Corp1,41

Transacties

Dividendverhogingen

 • Bristol Meyers-Squibb dividend +5,6%
 • Pfizer dividend +2,5%

6 antwoorden op “Dividend update december”

 1. Hoera! van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie nieuwe wereldburger. Veel geluk toegewenst!

 2. Een mooie afsluiting MD, en gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweede zoon!

  Die opties zijn een lekkere extra. Ik heb er al vaker eens naar gekeken en wil in 2023 ook in opties duiken (covered calls vooral). Eerst een eerste teen in het water steken.

  Fijne jaarwisseling!

  1. Bedankt!

   De opties leveren deze maand absurd veel op naar mijn mening. Normaal gesproken heb ik veel minder open staan in een maand, maar in december is het bedrag nogal hoog door de Aegon opties die met een forse premie met een looptijd van enkele jaren zijn geschreven in combinatie met een Besi optie met een looptijd van een paar maanden, maar wel een hoge premie door de hoge volatiliteit van het aandeel.

   Ik ben dus wel blij dat de optiepremie nu als gerealiseerde winst de boeken in kan. Al heb ik liever maanden met minder grote totale expore.

 3. Bij deze ook van harte proficiat met geboorte van jullie kindje!
  Hopelijk zit het dividendbeleggen via de papa ook in zijn genen.
  Opvolging voor “mooi dividend” verzekerd ….

  1. Bedankt! In principe vind ik het een beslissing van de kinderen zelf om belegger te worden en stimuleren wij ze hier niet heel bewust op. Onze oudste is daarentegen in 2022 wel begonnen met ETF’s kopen van zijn spaargeld. Hij is zelf naar mij toegekomen om te praten over hoe het beleggen werkt en dit is ontzettend leuk als vader om uit te leggen.

Reacties zijn gesloten.