Dividend verhoging #2: Koninklijke Olie

Na de forse dividendverlaging in 2020 heeft Koninklijke Olie inmiddels weer een dividendverhoging aangekondigd. Het dividend wordt verhoogd met iets meer dan 4% van $0,1665 naar $0,1735 per kwartaal.

Daarnaast heeft Koninklijke Olie aangegeven tijdens de Shell Strategy Day 2021 dat men op de korte/middellange termijn de intentie heeft om het dividend jaarlijks met ongeveer 4% te verhogen. In principe goed nieuws, maar met 4% groei gaat het wel ongeveer 26 jaar duren voordat het oude dividendniveau van $0,47 per kwartaal weer wordt uitgekeerd. Vergelijken met het verleden heeft op dit moment dus nog even geen zin.

Wel geeft Koninklijke Olie dat vanaf $65 miljard aan netto schuld het de doelstelling is om 20% – 30% van de cash flow from operations uit te keren aan aandeelhouders in de vorm van dividend of aandeleninkoop. Kortom ik moet tijd maken om even goed naar de cijfers te kijken van Koninklijke Olie om een beeld te krijgen op welk net debt niveau ze nu zitten, want ik haal dat nu niet even heel makkelijk uit de cijfers.

Ondanks de grote dividendverlaging vorig jaar is het wel weer goed nieuws dat het dividend weer met kleine stapjes wordt verhoogd. Tegen de huidige koers is het dividendrendement ook niet slecht.

Door de voorgenomen dividendverhoging van Koninklijke Olie stijgt mijn dividendinkomen op jaarbasis met $2,80. Samen met de dividendverhoging Gilead Sciences stijgt mijn dividendinkomen naar verwachting met $6,40.

2 antwoorden op “Dividend verhoging #2: Koninklijke Olie”

  1. Fijn nieuws inderdaad. Ondanks dat het nog even duurt voor we op het oude rendement zitten, heeft het Shell wel een stuk aantrekkelikker gemaakt in mijn ogen. In hun publicaties geven ze aan winst te maken vanaf $35 per vat olie, dus nu loopt de cash aardig binnen. Samen met de voorsortering op handelen in groene energie en de 4% dividendverhoging per jaar, zou dat op lange termijn best eens een groeiaandeel kunnen worden.

    1. Klopt, dat denk ik ook. Zeker wanneer de schulden naar het gewenste niveau zijn verlaagd kan er weer een forse cashflow beschikbaar zijn voor de aandeelhouders.

Reacties zijn gesloten.