Dividend update november

November is weer een maand geweest met extra veel thuiswerken. Op kantoor is het weer een stuk rustiger geworden sinds de regels voor thuiswerken weer strenger zijn geworden. De dagen dat ik op kantoor was hadden daarom niet veel toegevoegde waarde. Wel is heet super lekker om af en toe op een dag met veel online meetings de rust van kantoor op te zoeken.

Privé is november een tussenmaandje geweest en hebben we niet echt wat speciaals gedaan. We zijn naar het tuincentrum geweest op kerstspullen te kopen. Ongelofelijk hoe ontzettend druk het is bij het tuincentrum in deze tijd van het jaar. We dachten even snel kerstverlichting voor in de tuin te kopen, maar uiteindelijk was het aansluiten in de file van winkelwagentjes om langzaam, heel langzaam door het tuincentrum te gaan.

Dividendupdate

De 2e maand van het kwartaal is bij mij nooit een hele spannende qua dividendinkomsten. November is hier geen uitzondering op met slechts 4 bedrijven die een dividend aan mij hebben uitgekeerd. In november heb ik in totaal €60,86 aan dividend ontvangen.

Kinder Morgan19,51
AbbVie16,04
Bristol-Myers Squibb15,62
Synchrony Financial9,69

Naast het dividendinkomen heb ik deze maand ook €109,15 aan premie verdiend na aftrek van kosten door een in oktober geschreven put optie Unilever P45,00 met expiratie in november.

Transacties:

Deze maand heb ik mijn hele Simon Property Group positie verkocht. De waardering van dit bedrijf was inmiddels boven het niveau van voor Corona. Ondanks de hoge kwaliteit van de winkelcentra vind ik deze prijs te hoog en heb ik de positie gesloten.

De opbrengst aangevuld met mijn maandelijkse storting is herbelegd over een aantal bestaande posities in mijn portfolio. De Duitse chemiereus BASF is nieuw toegevoegd.

Dividendverhogingen

Geen

4 antwoorden op “Dividend update november”

    1. Het dividend is gestegen van €45 vorig jaar naar ongeveer €60 dit jaar. Grofweg 33% groei.

        1. Je hebt helemaal gelijk. Altijd al een zwak punt van me geweest om successen te vieren!

Reacties zijn gesloten.