Verkoop Simon Property Group

Deze maand heb ik de grootste positie in mijn portfolio gesloten. Ik heb alle 32 aandelen Simon Property Group verkocht. SPG heb ik deels gekocht voor corona voor een prijs van $153,15. Daarnaast heb in maart 2020 toen de koers van SPG volledig onderuit gegaan is, omdat alle winkelcentra gesloten waren vanwege corona de positie verdubbeld naar 32 aandelen tegen een prijs van $60,27.

Deze maand heb ik de hele positie verkocht tegen een koers van $166,70. Initieel ben ik deze positie gaan beoordelen, omdat dit inmiddels de nummer 1 positie in mijn portefeuille was met een waarde van ongeveer €5.000. Ik was van plan om de positie te halveren, maar toen ik door de cijfers heenging heb ik toch gekozen om de hele positie te sluiten.

Ik blijf er nog steeds van overtuigd dat het soort winkelcentra dat Simon Property Group in bezit heeft van een dermate hoge kwaliteit is dat deze ondanks eCommerce nog steeds zeer aantrekkelijk zijn om te bezoeken. Ik kan me alleen niet vinden in de huidige waardering. Deze is op dit moment hoger dan de koers voor corona terwijl de huurinkomsten nog lang niet op het niveau van voor corona zitten.

Dit is niet dramatisch en het bedrijf draait eigenlijk redelijk goed in de huidige markt, maar ik voel me er op dit moment comfortabeler bij om de positie in SPG te sluiten en het vrijgekomen geld in andere bedrijven te beleggen.

Met de verkoop van 32 aandelen Simon Property Group daalt mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomen met $211,20. Later deze week zal ik posten welke aankopen ik heb gemaakt met de vrijgekomen middelen.

2 antwoorden op “Verkoop Simon Property Group”

  1. Hi MD, dat heb je beter dan gedaan dan ik. Ik volg het aandeel niet meer actief, maar een prijs boven de pre-corona niveau’s had ik eerlijk gezegd niet zo snel verwacht. Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe aankopen!
    Groet, DKK

    1. Zelf had ik verwacht een jaar of 5 nodig te hebben voordat Simon Property Group weer rond het oude niveau zou uitkomen. Dit vind ik wat snel op basis van de onderliggende cijfers en de huidige markt m.b.t. covid. Daarom met enige pijn in het hart toch de hele positie verkocht en het geld voornamelijk gebruikt om huidige posities te vergroten.

Reacties zijn gesloten.