Koop 3 aandelen Nintendo

Begin oktober heb ik 3 aandelen van het Japanse bedrijf Nintendo gekocht voor een prijs inclusief kosten van €414,40. Ik heb de aandelen gekocht op het Tradegate platform. Ondanks mijn vooroordeel dat DeGiro via het Tradegate platform verkapt toch een poging doet om de orders van particulieren aan handeleren te verkopen, bleek in de praktijk dat ik de aandelen hier goedkoper kan kopen dan op de beurs van Frankfurt. Koop via de beurs van Tokio was geen optie, want hier moeten aandelen in blokken van 100 stuks gekocht worden.

Deze maand heb ik 3 bedrijven toegevoegd aan mijn portfolio die actief zijn in de gaming industrie. Nintendo is de eerste van deze 3 aankopen.

De koers van Nintendo is behoorlijk gedaald vanaf een hoogste koers van €528 in februari van dit jaar naar een koers van rond de €413 op het moment dat ik de aandelen heb gekocht. De markt is teleurgesteld in de lagere omzet en winstverwachting die door Nintendo is afgegeven.

Zelf heb ik een ander beeld bij de toekomstverwachtingen. Het klopt dat de omzet en winstverwachting lager is dan vorig jaar, maar ik vergelijk de omzet en winst niet met een Covid-19 piekjaar. In het boekjaar van 2021 zit een enorme piek, omdat er door de lockdowns veel Nintendo switch hardware is verkocht om thuis lekker Animal Crossing: New Horizons te kunnen spelen. De outlook van yen 1,6T en winst van 0,34T yen vind ik daarom prima passen in de lijn van de pré-covid jaren.

Ook de dividendverwachting over het lopende boekjaar gaat in lijn met de winstontwikkeling verlaagd worden van 2.220 Yen naar 1.430 Yen volgens de laatste afgegeven outlook van Nintendo. Dit past voor mijn in mijn belegginsprofiel waarin ik zoek naar dividendgroei op de lange termijn. Dat hier door goede resultaten door Covid-19 een eenmalige piek in heeft gezeten vind ik geen probleem.

Op basis van een verwacht dividend van 1.430 stijgt mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomen met Yen 4.290. Dit is €33. De huidige yield is ongeveer 2,4%.