Koop 30 aandelen Tencent

Begin deze maand heb ik 30 aandelen van Tencent gekocht voor €50,24 inclusief kosten. Wederom was het Tradegate platform voordeliger dan de beurs van Frankfurt. Ik dacht dat ik als particulier als melkkoe gebruikt zou worden op het Tradegate platform, maar na mijn aankoop van aandelen Nintendo is dit de 2e keer dat de quotering op Tradegate beter is.

Tencent is mijn derde bedrijf met exposure aan de gaming industrie die ik deze maand aan mijn portfolio toevoeg. Nu is Tencent wel een veel breder tech-bedrijf dan Activision Blizzard en Nintendo, want naast games is Tencent via WeChat ook actief in social media en als venture capital verstrekker.

Tencent betaalt een dividend van HK$1,60. Dit komt neer op een yield van ongeveer 0,3%. Mijn verwachte jaarlijkse dividend neemt met €5,31 toe door deze aankoop.

De voornaamste reden om weer in te stappen is dat de koers is gedaald van €82 naar €50. Dit is een niveau waarop ik het aandeel niet duur meer vind, zelfs met af en toe bemoeienis vanuit de Chinese overheid.