Koop 22 aandelen Activision Blizzard

Eerder deze maan heb ik geschreven dat ik nu van Nintendo dividend kan genieten. Activision Blizzard is mijn tweede aankoop van deze maan. Ook dit is een bedrijf actief op de gaming markt. Ik heb 22 aandelen Activision Blizzard gekocht tegen een prijs inclusief kosten van $73,44.

Activision Blizzard is een grote holding waar veel gaming bedrijven onder vallen. Activision Blizzard is eigenaar van bijvoorbeeld Call of Duty, Guitar Hero, World of Warcraft, StarCraft, Diablo, Hearthstone, Candy Crush Saga en nog vele andere titels. Zelf ben ik een aantal jaren klant geweest van Activision Blizzard als fanatiek speler van World of Warcraft.

Hiermee is vorig jaar een omzet van ongeveer $8 miljard met een winst van ruim $2 miljard gerealiseerd. De koers is van ongeveer $100 in juni gezakt naar een koers van ongeveer $75 op dit moment.

De omzet en winstontwikkeling is de afgelopen jaren het volgende:

De hoge marge van rond de 28% vind ik het aantrekkelijke van Activision Blizzard en andere gaming bedrijven. Via dit soort marges wordt de kracht van intellectual property duidelijk. Door het bezitten van zeer bekende gaming titels is Activision net als een farma bedrijf in staat om een dermate hoge prijs te vragen, waarbij de winst onderaan de streep erg hoog is.

Het dividendrendement van Activision Blizzard is op dit moment 0,64% bij een payout van ongeveer 15%. Het dividend is groeit wel bovengemiddeld. Afgelopen jaar is het dividend met 15% verhoogd.

De huidige yield van 0,64%. Hiermee is de yield wat mager voor de gemiddelde dividendportefeuille, maar ik vind dit een prettige toevoeging. Ik voeg graag de sterke merken die in eigendom zijn van ATVI toe aan mijn portfolio.

Mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomen neemt door de koop van 22 aandelen Activision Blizzard toe met $10,34.

2 antwoorden op “Koop 22 aandelen Activision Blizzard”

 1. Hoi mooidividend,

  Is een tijd geleden dat ik een bericht bij je heb achtergelaten, maar ik volg je blog met heel veel plezier.

  Zeker deze aankoop heeft mijn aandacht en ga er volgende week ook mee aan de slag. Aandeel is ondergewaardeerd en heeft mooie winstverwachtingen voor zich.

  Onnodig afgestraft de laatste tijd en met een koersdoel op basis van 33 analisten van 99 dollar is er genoeg ruimte.

  Ga er ook wat mee doen denk ik de komende week.

  1. Ik ben zelf van van de grote merken die in bezit zijn van Activision Blizzard. Persoonlijk vind ik het een goede toevoeging aan mijn portfolio ondanks dat het dividendrendement niet direct bij aanvang hoog is. Bedrijven als Activision Blizzard zorgen er wel voor dat er een mijn portfolio een bepaalde balans is tussen verschillende soorten bedrijven.

Reacties zijn gesloten.