Dividend update september

September is voorbij en het is gelijk ook een maand geworden waarin ik veel vaker naar kantoor ben geweest. Het is toch echt goed voor de inspiratie om weer veel vaker collega’s tegen te komen.

Thuiswerken ervaar ik als super efficiënt, maar ik mis wel de informele gesprekken met collega’s. Het is veel makkelijker om bijgepraat te worden over lopende projecten tijdens een ongepland gesprek op kantoor dan om een update via mail of teams te krijgen.

Privé zijn we deze maand bezig geweest met her oriënteren op zonnepanelen en op een aantal deuren die we op de begaande grond willen vervangen. Het bepalen van hoeveel zonnepanelen we nodig hebben is niet mega complex, maar ik vind het wel lastig om op internet goede informatie te vinden over welke bedrijven goed aangeschreven staan.

Ook hier werkt het weer goed om op kantoor te zijn, want ik heb inmiddels met een paar collega’s die al zonnepanelen hebben gesproken. Het is erg fijn om te leren van hun ervaringen.

Dividendupdate

September is dit jaar de maand waarin ik het hoogste bedrag aan dividend heb ontvangen. Dit komt voor een groot deel door de invloed van China Mobile en CK Hutchison Holdings op mijn inkomsten. Deze bedrijven betalen 2x per jaar uit en kennen ook nog eens een relatief hoog dividendrendement.

In totaal heb ik in september van 15 bedrijven een betaling ontvangen met een totaalbedrag van €328,44.

China Mobile44,35
CK Hutchison Holdings43,64
Simon Property Group41,45
Enbridge33,52
NN Group27,90
Aegon24,00
Ahold Delhaize21,50
Royal Dutch Shell20,24
Gilead Sciences18,35
Pfizer16,50
Qualcomm11,58
Unilever9,82
Aflac9,20
UnitedHealth Group4,94
Electronic Arts1,45

Transacties:

Met deze aankopen heb ik deze maand gekozen voor met een unieke positie / MOAT op de market waar ze opereren.

Deutsche Börse is een van de grootste effectenbeursuitbaters van Europa. Door de sterke positie van de Duitse industrie zijn veel van de grootste bedrijven van Europa genoteerd aan de beurs van Frankfurt, waarvan Deutsche Börse eigenaar is. Ik heb ook nog gekeken naar de Poolse beurs Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie. Dit is een veel kleinere beurs dan Deutsche Börse, maar ze kennen wel een yield van ongeveer 6%. Uiteindelijk toch voor het grote Deutsche Börse gekozen, want bij de Poolse beurs lijkt de omzet vooral te zitten in een beperkt aantal grote fondsen. Ik start mijn positie met een yield van 2,04%.

De 2e aankoop betreft VICI Properties. Een Amerikaanse REIT die investeert in casino gebouwen en de bijbehorende hotelkamers en convention centers. De MOAT zit bij dit bedrijf vooral bij de locaties die in bezit zijn gelegen aan The Strip in Las Vegas. Dit bedrijf stond al een tijdje op mijn watchlist, maar ik heb altijd minder gevoel bij de gokindustrie. Deze voelt zeer conjunctuurgevoelig aan en er zijn vaker dan gemiddeld liquiditeitsproblemen door een te hoog percentage leningen in combinatie met terugvallende inkomsten in tijd van crisis. Toch heb ik hier een positie ingenomen, omdat VICI Properties geen huurkortingen heeft hoeven te verlenen gedurende de Covid-19 periode. Op basis van mijn aankoopprijs is de yield 4,6%.

Dividendverhogingen:

Watchlist

Koers ok

  • VMware, huidige koers ok $149
  • Hydro One, huidige koers ok C$30
  • BASF SE – huidige koers ok €64
  • Allianz SE – huidige koers ok €197
  • Kimberly Clark, huidige koers ok $132
  • MTU Aero Engines AG, huidige koers ok €197
  • China Merchants Ports Holdings Company, koers ok HK$13
  • Norilsk Nickel, koers ok €26
  • Southwest Gas Holdings, koers ok $85

Koers te hoog:

  • Geberit AG – Kopen tussen CHF 550 – CHF 600, huidig CHF 690
  • Ally Financial – Kopen rond $35, huidig $53
  • BE Semiconductor – Kopen tussen €40 – €50, huidig €65
  • TJX Companies – Kopen tussen $50 – $60, huidig 65
  • Assa Abloy, Kopen tussen SEK 200 – SEK 220, huidig SEK 260

6 antwoorden op “Dividend update september”

  1. Lekkere maand MD, met €328! Zelf zat ik net onder de €300 omdat een aantal uutkeringen wat zijn verschoven. Het kan verkeren…

    Thuiswerken kan zeker handig zijn, maar precies om datgene wat je noemt, ben ik al sinds mei vorig jaar weer naar kantoor gegaan. Werkt voor mij veel beter

    1. Zeker een lekkere maand, maar ik ben zeker geholpen door een eerdere betaling an Simon Proprty Group. Hiervan had ik de betaling pas in oktober verwacht. Daarnaast helpt het dat ik China Mobile en CK Hutchison Holdings hun halfjaardividend in september uitkeren.

  2. Mooie resultaten! Zelf voor het eerst de 300 grens doorbroken en daar enorm blij mee. 🙂

    Tof die watchlist, geeft weer inspiratie!

    1. Bedankt, de watchlist dient ook een beetje als verantwoording aan mezelf om meer met focus aankopen te doen.

Reacties zijn gesloten.