Koop 14 aandelen Deutsche Börse AG

Begin september heb ik 14 aandelen van Deutsche Börse AG gekocht voor een prijs van €147,16 inclusief transactiekosten. Deutsche Börse AG is het bedrijf dat eigenaar is van o.a. de grootse Duitse aandelenbeurs in Frankfurt. Gezien de enorme omvang van de Duitse economie en dus de vele grote bedrijven met een beursnotering hierdoor, is Deutsche Börse één van de grootste aandelenbeurzen ter wereld.

De omvang van dit bedrijf ten opzichte van concurrenten in andere landen is voor mij gelijk een reden geweest om dit bedrijf te kiezen, omdat in deze tak van sport bij een grote omvang direct schaalvoordelen gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast weet Deutsche Börse ook een behoorlijke groei te realiseren bij een stijgende winstgevendheid.

Deutsche Börse heeft een dividend van €3,00. Dit geeft een yield van 2,04% op basis van mijn aankoopprijs inclusief transactiekosten. Het dividend van Deutsche Börse kent de laatste jaar een groei van ongeveer 3%. Bij een payout van ongeveer 50%.

Door de koop van 14 aandelen in Deutsche Börse AG stijgt mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomen met €42. Het jaar dividend over 2020 is al uitgekeerd. Ik moet dus op 2022 wachten om voor het eerst van het dividend te kunnen genieten.

Dit is de vierde ‘Duitser’ in mijn portfolio. Naast Deutsche Börse AG heb ik ook aandelen in LEG Immobilien, Fraport en Münchener Rück.