Dividend update augustus

De maand augustus heeft voor ons voor het grootste deel in het teken van vakantie gestaan. Al hebben we dit jaar wel op een andere manier vakantie gevierd dan andere jaren. Mijn vriendin is in juli van baan gewisseld en heeft besloten om geen vakantiedagen op te nemen, omdat de collega die haar inwerkt halverwege augustus uit dienst gaat.

Onze vakantie heeft mij dus vooral de kans gegeven om een lange lijst met kleine klusjes in het huis af te handelen die nog open stonden sinds de verhuizing. Daarnaast hebben we in de weekenden toch vaak bijzondere uitstapjes gemaakt om daarmee toch nog het vakantiegevoel te ervaren.

Uiteindelijk is het nu weer erg rustig in huis nu onze zoon weer naar school gaat en mijn vriendin nagenoeg fulltime op kantoor zit, omdat fysieke aanwezigheid cruciaal is in de organisatie waar ze werkt. De rust in huis waar ik tijdens de schoolvakantie zo vaak naar verlangde voelt nu juist weer saai aan.

In augustus hebben we ook eindelijk een kledingkast een een hoekbank gekocht voor ons nieuwe huis. Hiermee zijn we eindelijk door de grote aankopen heen. Gezien de lange levertijden wordt het nog kantje boord of we alles dit jaar geleverd krijgen.

Dividend update:

De 2e maand van een kwartaal is bij normaal gesproken niet echt een vette maand qua dividend. In augustus komt het ontvangen dividend uit op €77,70. Deze maand heb ik dividend ontvangen van slechts 5 bedrijven.

Aangezien gelijkmatige spreiding van het dividend over de maanden geen specifiek doel is, verwacht ik dat de maanden februari, augustus, november ook in de toekomst maanden met een laag bedrag aan dividend blijven.

Kinder Morgan19,0
AT&T18,4
AbbVie15,6
Bristol-Myers Squibb15,4
Synchrony Financial9,3

Transacties:

Dividendverhogingen:

3 antwoorden op “Dividend update augustus”

  1. Die ongelijke spreiding begint ook in mijn portfolio te groeien. Moeten we straks over 20 jaar alsnog met potjes gaan werken om de dividendinkomsten te spreiden 😉

    1. Klopt helemaal, zeker met toenemend aandeel van bedrijven in mijn portfolio die 1x of 2x per jaar dividend uitkeren. Impact vind ik zelf niet belangrijk. Het pensioen en AOW komen wel gewoon per maand binnen. Dat dividend dan wat grilliger is, maar persoonlijk denk ik dat bewust bedrijven aankopen die dividend betalen in maanden waar ik nu een laag inkomen heb geen goede strategie is.

Reacties zijn gesloten.