Dividendverhoging #11: Koninklijke Olie

Koninklijke Olie heeft de 2e dividendverhoging van dit jaar aangekondigd. Het Koninklijke Olie dividend gaat omhoog van $0,1735 naar $0,24. Dit is een verhoging van bijna 40%. Naast de verhoging van het dividend zal er dit jaar ook een share buyback van $2 miljard gedaan worden.

Door deze dividendverhoging stijgt mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomen met $26,60.

Hiermee is het dividend nog lang niet op het oude niveau, maar het is wel erg prettig dat het sentiment anders is en dat Shell weer ruimte ziet om het dividend weer sneller te verhogen dan eerder aangekondigd.

Eén antwoord op “Dividendverhoging #11: Koninklijke Olie”

  1. Ik heb er nog wat gemengde gevoelens bij. Natuurlijk hartstikke mooi die verhoging, maar aan de andere kant vreemd dat ze dit nog geen jaar later doen na de grote dividendverlaging, die de koers veel slecht heeft gedaan.
    Maar goed, alles is meegenomen!

Reacties zijn gesloten.