Dividend update september

In september zijn we weer aan het klussen geslagen, want we zijn begonnen om een babykamer te maken van mijn werkkamer. Een stucadoor heeft de muren mooi vlak gemaakt en daarna zijn we aan het schilderen en behangen geslagen. Klussen gaat zeer zeker nooit mijn hobby worden, maar we zijn wel blij met hoe de babykamer er nu uit ziet.

September is normaliter een dikke dividend maand voor mij, omdat ik een aantal bedrijven in de portefeuille heb zitten die een halfjaardividend uitkeren in september. Hierdoor is september de op één na hoogste maand qua dividendinkomen dit jaar.

In september heb ik €481,46 aan dividend ontvangen. Van 17 bedrijven heb ik een dividendbetaling ontvangen. Dit is 47% hoger dan het dividend van vorig jaar.

Daarnaast heb ik een winst van €400,75 gerealiseerd door het waardeloos aflopen van geschreven put opties Aegon met uitoefenprijzen van €4,40 en €4,50. Daarnaast heb ik in de expiratieweek een geschreven put optie Besi met een uitoefenprijs van €46 teruggekocht voor €0,75 terwijl deze was geschreven voor €2,05. Voor de komende maanden verwacht ik minimaal te verdienen aan opties, want in de huidige markt voel ik me niet comfortabel om nieuwe posities te openen.

Rio Tinto89,17
China Mobile72,51
CK Hutchison Holdings53,62
NN Group47,00
Enbridge39,34
Aegon33,00
Royal Dutch Shell24,99
Ahold Delhaize23,00
Gilead Sciences22,34
Pfizer20,21
Aflac16,44
Qualcomm15,27
Unilever9,66
UnitedHealth Group6,72
Microsoft5,54
Electronic Arts1,93
PVH Corp0,70

Transacties:

 • Koop 100 aandelen Thule
 • Verkoop 50 aandelen Store Capital
 • Koop 53 aandelen Stag Industrial

Dividendverhogingen:

3 antwoorden op “Dividend update september”

 1. Hartstikke mooi! Dat gaat hard op deze manier, zeker als je nog kunt bijverdienen met opties. Ik zie dat je nog steeds alleen in aandelen zit, nig geen ETF geprobeerd? 😉

  1. Ik ga geen gebruik maken van ETF’s. Ik vind het super motiverend dat ik maandelijks betalingen van diverse bedrijven ontvang. Dit gevoel zorgt ervoor dat ik blijf doorgaan met het laten groeien van de portfolio. Bij beleggen in ETF’s kan ik veel lastiger opbrengen om structureel bij te blijven kopen.

   Wel hebben wij een afzonderlijke beleggingsrekening waarop we beleggen voor toekomstige studiekosten van ons kind en in de toekomst ook voor ons 2e kind die we in december verwachten. Hier kopen we periodiek iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) aan.

   De eerste paar jaar hebben we hier een jaarlijkse een bedrag op gestort en daarna is het aan de beurs om het werk te doen. Met ons 2e kind ga we dit op dezelfde manier doen.

   1. Ah dus toch aan de ETF? 😉
    Klinkt als een verstandige aanpak. Ik snap je argument rond maandelijks dividend. Ik zie bij mij steeds meer verschil tussen de ETF-maanden en tussenliggende maanden. Met deze gedaalde koersen ga ik ook weer eens kijken naar de (onder)waardering van individuele aandelen. Misschien toch ook op dat front iets uitbreiden.

Reacties zijn gesloten.