Koop 100 aandelen Thule Group

Deze week heb ik 100 aandelen van het Zweedse bedrijf Thule Group gekocht tegen een prijs inclusief kosten van SEK 217,31.

Thule is actief in de verkoop van outdoor en campingartikelen. De omzet van Thule komt grotendeels uit fietsdragers en dakkoffers voor de auto. Dit is ongeveer 66% van de omzet van Thule. Daarnaast worden producten verkocht voor campers, kinderwagens en reistassen. De omzet van Thule komt voor ruim 70% uit Europa.

Het zijn artikelen waarvan ik me eigenlijk nooit bewust was dat ze zoveel verkocht werden, totdat ik Thule vorig jaar aan mijn watchlist toevoegde. Opeens valt dan op dat enorm veel dakkoffers op auto’s van Thule zijn en dat ik ook regelmatig kinderwagens van Thule zie langskomen. Ook tijdens onze vakantie viel me een behoorlijk hoog percentage van de auto’s een dakkoffer van Thule hadden.

De koers van Thule is gedurende de covid periode behoorlijk gestegen, omdat het bedrijf fors heeft geprofiteerd van ‘staycations’. Veel mensen hebben de afgelopen jaren gekozen voor een vakantie in eigen land. Hierdoor is de omzet van Thule sneller gegroeid dan in het verleden, want dakkoffers en fietsdragers zijn uitermate handig bij vakanties in eigen land.

Thule geeft dit zelf in hun presentaties ook aan door te laten zien dat groei het afgelopen jaar afwijkt van de groei van voorgaande jaren.

De omzet en het resultaat van Thule heeft zich de afgelopen jaren gestaag ontwikkeld, maar heeft tijdens Covid een extra impulse gekregen.

Hierdoor is de koers opgelopen naar een hoogste koers van ruim SEK550 eind vorig jaar. Door deze hoge waardering is Thule altijd op de watchlist blijven staan, maar heb ik niet eerder aandelen gekocht.

Sinds dit jaar is de koers gaan dalen samen met de rest van de markt. Deze maand kreeg de koers nog een tik van 15%, omdat Thule heeft aangegeven dat de men komende maanden een lagere omzet verwacht, omdat klanten op dit moment bezig zijn om hun voorraad te verlagen.

Aangezien ik dit bedrijf al erg lang op mijn watchlist heb staan en geloof inde kracht van het merk heb ik een kooporder van 100 aandelen gedaan. Op basis van het huidige dividend gaat Thule SEK 1300 / €121,50 bijdragen aan mijn jaarlijkse dividendinkomen. Op dit moment is de dividendyield van Thule Group 5,7%, maar ik verwacht wel dat het dividend iets verlaagd gaat worden gezien de huidige markt.

Voor de lange termijn vind ik dit een goede toevoeging aan mijn portfolio

2 antwoorden op “Koop 100 aandelen Thule Group”

  1. Gefeliciteerd met deze aankoop. Ik heb Thule al een tijdje in porto en momenteel nadrukkelijk op de bijkooplijst staan.

    1. Bedankt! Ik verwacht met deze 100 aandelen de maximale positie bereikt te hebben. Wie weet dat ik ooit meer bijkoop bij een koersdip, maar dan zijn er vermoedelijk anderen posities op mijn watchlist die ik voorrang geef.

Reacties zijn gesloten.