Koop 94 aandelen Investor AB

Deze maand heb ik 94 aandelen gekocht van het Zweedse Investeringsbedrijf Investor AB voor SEK 171,34 per aandeel inclusief kosten. Investor AB is een investeringsbedrijf opgericht en gecontroleerd door de Wallenberg familie.

Investor AB is een investeerder met belangen in verschillende beursgenoteerde ondernemingen en in een aantal niet genoteerde ondernemingen via dochterbedrijf Patricia Industries. Het gaat hier veelal om investeringen in bedrijven uit Zweden.

Investor AB heeft directe belangen in de volgende beursgenoteerde ondernemingen:

De top 3 van deze belangen zijn goed voor meer dan de helft van de waarde van het geld dat geïnvesteerd is is beursgenoteerde ondernemingen.

Via Patricia Industries wordt door Investor AB geïnvesteerd in niet beursgenoteerde deelnemingen. Deze investeringen waren per eind 2021 als volgt:

Het dividend van Investor AB groeit gestaag de afgelopen jaren en het huidige dividendrendement komt uit op 2,2% bij een payout net iets meer dan 50%:

Door de koop van 94 aandelen Investor AB nemen mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomsten toe met SEK 376. Dit is ongeveer €35.

2 antwoorden op “Koop 94 aandelen Investor AB”

  1. Ergens lijkt het mij niet te kloppen. 95 aandelen x 175 euro levert 35 euro dividend op !??

    1. Klopt, dit zijn Zweedse Kronen en geen Euro’s. Ik heb dit in de tekst aangepast, bedankt voor het melden!

Reacties zijn gesloten.