Dividendaanpassing #21: Rio Tinto

Deze keer heb ik de eerste dividendverlaging van 2022 te melden. Rio Tinto heeft aangegeven bij de publicatie van de halfjaar cijfers dat het interim dividend wordt verlaagd met 18% naar UK pence 221,63. Daarnaast werd vorig jaar ook een bonusdividend van UK pence 133,26 per aandeel uitbetaald. Inclusief het bonusdividend is het Rio Tinto interim dividend zelfs 45% lager.

Door deze dividendverlaging daalt mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomen met €14,92, want ik heb in mijn outlook geen rekening gehouden met een bonusdividend. Inclusief het bonusdividend is de daling €55,30.

Aangezien Rio Tinto een cyclisch bedrijf is, kan het gebeuren dat het dividend wordt aangepast bij een lagere winst. Er is voor mij dus geen reden om deze positie te herzien, want bij aankoop heb ik er al rekening mee gehouden dat bij dit bedrijf het dividend een grilliger verloop gaat tonen dan bij de meeste andere posities in mijn portfolio.

Eén antwoord op “Dividendaanpassing #21: Rio Tinto”

  1. Jammer inderdaad dat ze het verlaagd hebben. Maar zo zit ik er ook in: ik zie het als een speculatief aandeel, wat grilliger beweegt dan een dividendgroei-aandeel. Ik wilde laatst nog wat bijkopen, maar na deze verlaging, zie ik daar even vanaf.

Reacties zijn gesloten.