Dividend update januari

Zoals eigenlijk elk jaar is januari snel voorbij gegaan. Als iemand die werkzaam is op de Finance afdeling start januari altijd lekker druk, omdat de jaarcijfers afgerond moeten worden en de externe accountants begin januari gelijk op de stoep staan om de cijfers te checken.

Dividend Update

In januari hebben 6 bedrijven een dividenduitkering aan mij overgemaakt. Vorig jaar was Simon Property Group de grootste uitbetaler in januari, maar SPG heb ik niet meer in mijn portfolio zitten. Gelukkig is mijn dividendinkomen nog steeds met 7% toegenomen tot €107,18. Met mijn nieuwe positie in VICI Properties en een verdubbeling van mijn positie in Avalonbay Communities hebben het dividendverlies van SPG gecompenseerd.

Naast het dividendinkomen heb ik ook een winst van €601,50 gerealiseerd op 2 geschreven puts ING P9,00 15DEC23. Deze positie is gestart in februari 2020. Deze positie heb ik in december omgezet naar ING P12,50 21JAN22 om het laatste stukje premie ook te incasseren. In januari is de positie waardeloos afgelopen.

Aangezien ik deze 2 puts vlak voor de uitbraak van Corona had geschreven heeft deze positie fors in de min gestaan toen ING rond de €4 noteerde, maar uiteindelijk heb ik deze positie na 2 jaar gesloten met een mooie winst.

Annaly Capital31,26
VICI Properties24,21
Store Capital16,98
Avalonbay Communites14,02
Eastman Chemical12,74
Lam Research7,97

Transacties:

Dividendverhogingen:

5 antwoorden op “Dividend update januari”

 1. Fraaie maand met een superaankoop, Mooi Dividend!

  De winst op je geschreven ING putopties is een mooie opsteker. Zelf heb ik voortdurend callopties op ING geschreven voor een hele kleine premie. Ik zou dat eens op moeten tellen. Inmiddels ben ik daarmee gestopt en blijf ik alleen op Unilever opties schrijven.

  1. Unilever is inderdaad ook erg interessant. Ik hoop dat deze week nog een put van Unilever waardeloos gaat aflopen.

   Schrijven van nieuwe optieposities vind ik op dit moment wat lastiger gezien de situatie tussen Oekraïne en Rusland en de impact van renteverhogingen op de beurs.

 2. Mooie maand MD, zelfs 7% stijging ondanks je verkoop van SPG. Dat opties-schrijven moet ik toch ook maar eens leren, dat kan nog een leuke extra bijdrage leveren.

  1. Mijn primaire reactie als iemand aangeeft om met opties te beginnen is doorgaans: doe het niet.

   Nu weet ik dat de dividendcommunity vaak bestaat uit mensen die in de basis zeer bewust zijn van de risico’s van beleggen en daardoor waarschijnlijk ook beter met het grote risico van opties kunnen omgaan.

   Voor mezelf heb ik verschillende scenario’s qua risico’s in een model gezet waarmee ik een beeld heb van de exposure die ik loop en wat er gebeurd bij bepaalde dalingen. Aan het begin van covid heb ik ook ooit een keer geschreven dat ik voor ruim €600 verlies had genomen door een deel van mijn posities te sluiten, omdat ik op dat moment de markt zo onzeker vond dat ik mijn risico model niet meer vond werken en ik bijna alle kortlopende opties heb ik toen gesloten met een verlies.

   Opties schrijven kan dus prima werken voor extra inkomsten, maar ik denk dat dit echt alleen maar kan als iemand voor zichzelf goed in beeld heeft welk risico er maximaal gelopen mag worden en welke risico wordt aangegaan door een combinatie van optie posities.

   1. Uiteraard, daar hoort ook zeker een modelletje bij met welke risico’s je loopt bij een bepaalde call. Zeker omdat je voor een deel ook in een glazen toekomstbol kijkt natuurlijk.

    Ik wil het graag eens leren en proberen, maar dat lukt komemde maanden toch niet ivm andere prioriteiten.

Reacties zijn gesloten.