Dividend update december

In december hebben we heerlijk genoten met de familie van de feestdagen. Ondanks dat de feestdagen nog steeds niet op de ouderwetste manier gevierd kunnen worden, was het wel mogelijk om toch gezellig kerst en oud & nieuw te vieren.

Dividendupdate

De laatste maand van het kwartaal is altijd een belangrijke maand voor mijn dividendinkomsten. December is hier geen uitzondering op. In december heb ik van 12 bedrijven dividend ontvangen. Het ontvangen dividend varieert van $0,60 van PHV Corp tot €74,80 van het Spaanse Enagás.

Het totaal aan ontvangen dividend is in december opgelopen tot €219,75. Dit is 126% meer dan vorig jaar in december.

Enagas74,80
Enbridge34,48
Royal Dutch Shell21,21
Gilead Sciences18,83
Pfizer17,27
Nintendo14,54
Qualcomm12,01
Unilever9,73
Aflac9,63
UnitedHealth Group5,15
Electronic Arts1,50
PVH Corp0,60

Naast het ontvangen dividend heb ik ook een winst gerealiseerd van €254,30 na aftrek van kosten door 2 geschreven put opties Royal Dutch Shell december 16,50. Deze opties heb ik geschreven in juli 2021. Deze geschreven opties zijn waardeloos afgelopen in december.

De ontvangen premie is in juli gebruikt om aandelen aan te kopen.

Transacties:

Geen

Dividendverhogingen:

4 antwoorden op “Dividend update december”

 1. Mooie update, MD!

  Veel dividend uit energie gerelateerde aandelen. Het dividend van Nintendo valt mij direct op. Keren zijn jaarlijks of tweejaarlijks uit?

  Goed dat je de fraaie gerealiseerde winst uit geschreven puts vermeld. Mijn geschreven Unilever put liep in december ook waardeloos af, echter vergeten mee te nemen.

  Succes dit jaar en hopelijk kan dat steeds meer op de ouderwetse manier 🙂

  1. Nintendo keert 2x per jaar uit in juni en december.

   Puts kunnen inderdaad een leuke bijdrage leveren aan een portfolio. Wel denk ik dat een gemiddelde belegger zich hier niet mee moet bezighouden, want het vraagt wel extra aandacht op risicomanagement als er meerdere puts zijn geschreven.

 2. Zo, 126% meer dan vorig jaar, dat is een mooie stijging!
  Maak je voor jezelf ook een jaaroverzicht met vooruitblik van je dividend of laat je je verrassen? 😉

  1. In principe is dat wel het plan, want ik heb het overzicht in Excel voor mezelf al klaarstaan. Het is alleen nog even een kwestie van tijd.

   Qua targets voor dit jaar heb ik nog niks voor mezelf bepaald. Aangezien ik de komende 3 maanden gezien de koop van zonnepanelen geen nieuwe aankopen ga doen, voelt het voor mij alsof ik nog even de tijd heb om de targets goed te bepalen en kan ik nu me nog even focussen op andere dingen. Kortom ik ben hier een tikkie lui voor het ogenblik 🙂

Reacties zijn gesloten.