Dividend update juni

In juni zijn wij nog steeds druk geweest met klussen in onze nieuwe woning, maar deze maand zijn we drukker geweest met de tuin dan binnen. Ook hebben we in juni behoorlijk extra afgelost op de hypotheek, omdat onze vorige woning is opgeleverd aan de nieuwe eigenaar.

Per jaar mag maximaal 15% zonder boete afgelost worden dus vooraf baalden we een beetje dat we bijna 3 jaar nodig zouden hebben om de overwaarde op onze vorige woning af te lossen op de nieuwe hypotheek. Nu blijkt dat op dit moment de boeterente enorm laag is, want het verschil tussen de rente die wij nu betalen en de marktrente is minimaal.

Wij verdienen de boete zelfs in iets meer dan 4 maanden terug als de rente die we krijgen op de spaarrekening wordt vergeleken met de hypotheekrente die we betalen. We hebben nu dus in één keer de overwaarde uit de vorige woning afgelost op de nieuwe hypotheek. De maandlasten zijn dus al gelijk fors gedaald. Daarnaast zitten we gelijk ook in de op één na laagste risicoklasse waardoor de rente ook direct is aangepast door de geldverstrekker. Als we in de laagste staffel komen daalt de rente met 0,05% en dit gaat geen grote impact meer hebben op het maandbedrag.

Dat we nu zoveel kunnen aflossen voelen wij als een enorme luxe en ook een beloning van de wijze hoe we de afgelopen jaren met onze financiën zijn omgegaan. Door alle extra aflossingen die we in het verleden met grote regelmaat gedaan hebben is een mooie pot aan vermogen opgebouwd die we nu kunnen gebruiken om direct de maandelijkse hypotheeklasten fors te verlagen. Door de lage maandlasten blijft direct ook weer extra geld over om te beleggen of extra aflossingen mee te doen.

Dividendupdate:

Juni is de hoogste maand van het jaar geworden qua dividendinkomsten. Het totaal ontvangen dividend is uitgekomen op €200,61. Dit bestaat uit 11 betalingen. NN Group, LEG Immobilien en Enbridge zijn met afstand de belangrijkste dividendbetalers deze maand.

NN Group44,1
LEG Immobilien37,8
Enbridge34,1
Gilead Sciences17,9
Pfizer16,0
Royal Dutch Shell14,3
Qualcomm11,4
Unilever9,8
Aflac8,9
UnitedHealth Group4,9
Electronic Arts1,4

Transacties:

Dividendverhogingen:

Eén antwoord op “Dividend update juni”

  1. Mooi dat je alsnog flink kon aflossen op de hypotheek. Succes met klussen komende tijd, een tuin kost in dit jaargetijde aardig wat werk weet ik uit eigen ervaring 😉

Reacties zijn gesloten.