Dividendverhoging #35: Eastman Chemical

Eastman Chemical heeft gepubliceerd dat het dividend met 4% wordt verhoogd. Het dividend wordt gaat van $0,76 naar $0,79 per kwartaal.

Door de 19 aandelen Eastman die ik in mijn portfolio heb zitten stijgt mijn jaarlijkse verwachte dividendinkomen met $2,28.

Sinds september vorig jaar is het aantal uitstaande aandelen afgenomen met ongeveer 11% door een buyback programma. Eigenlijk had ik hier dus rekening gehouden met een dividendverhoging die meer in lijn zou zijn met de 10% van vorig jaar.

2 antwoorden op “Dividendverhoging #35: Eastman Chemical”

  1. Hoewel ik normaliter ook zou zeggen dat er meer verhoging in zit ben ik gezien de macro omstandigheden tevreden. Het buyback programma is natuurlijk ook niet gratis. Mijn Yield on Cost bedraagt nu 4.2%.

    1. Dat klopt en een buyback programma is wat makkelijker voor het management om af te schalen dan het dividend.

Reacties zijn gesloten.