Koop 50 aandelen Ally Financial

In juni heb ik 50 aandelen van Ally Financial gekocht. Ally Financial staat al lang op mijn kooplijstje, maar de koers vond ik altijd veel te hoog om tot koop over te gaan.

De koers is dit jaar gedaald van bijna $53 naar iets onder de $35 en heb ik de aandelen gekocht voor een $33,84 inclusief kosten. Ally Financial heeft een dividend van $1,20. De yield is dus ongeveer 3,5%. Hiernaast wordt jaarlijks gemiddeld ook ruim 5% van de uitstaande aandelen ingekocht via een buyback programma.

Ally Financial is een direct bank en is één van de grootste verstrekker van autoleningen in de Verenigde Staten. Daarnaast is Ally Financial redelijk recent ook begonnen met het verstrekken van hypotheken. Ally Financial is geen traditioneel bankbedrijf, maar zit meer aan de innovatieve kant en werkt vooral via het internet niet met een eigen bankennetwork.

Voor Ally Financial is het vooral van belang om een netwerk onder autobedrijven op te bouwen, omdat dan gelijk bij verkoop van een auto, de dealer een link kan maken naar de leningen van Ally Financial. Het dealernetwerk is sinds 2014 gegroeid van 15,6k naar 21,1k dealers.

De groei van de opbrengsten is bij Ally Financial de afgelopen jaren ook sterk geweest. Ook tijdens corona is Ally instaat gebleken om te blijven groeien:

Het groeipercentage van het dividend is de laatste jaren fors en inmiddels is het dividend verhoogt naar $0,30 per kwartaal. Naast de mooie ontwikkeling van het dividend, heeft Ally Financial ook een focus op het inkopen van eigen aandelen. Sinds 2016 is het aantal uitstaande aandelen gedaald met 30%.

De koers van Ally Financial is dit jaar behoorlijk gedaald door recessie angst. Een verstrekker van autoleningen is behoorlijk gevoelig voor een recessie, want dan worden er doorgaans minder auto’s verkocht en zijn er minder leningen nodig. Daarnaast stijgt het percentage leningen dat niet terugbetaald kan worden, want in een recessie verliezen mensen hun baan. Ook gaat de waarde van tweedehandsauto’s tijdens een recessie naar beneden, waardoor er ook een grotere kans op een restschuld is na verkoop van een in beslag genomen auto.

Ally Financial staat al erg lang op mijn wishlist en ik maak van het huidige sentiment gebruik om 50 aandelen aan mijn portfolio toe te voegen. Berkshire Hathaway, het bedrijf van Warren Buffet, heeft ook een positie in Ally Financial. Deze positie heeft een waarde van $310M, dus is voor Berkshire een vrij kleine positie.

Bij het huidige dividend van $1,20 per jaar, voeg ik $60 aan dividendinkomsten toe op jaarbasis.

2 antwoorden op “Koop 50 aandelen Ally Financial”

  1. Bedankt voor de tip! Hou ervan om ééns wat minder bekende dividendgroeiaandelen onder de loep geschoven te krijgen. Dit is nu de afweging die moet gemaakt worden. Risico-timing- potentieel…

    1. Zelf vind ik het ook vaak leuk om een minder bekend dividendaandeel langs te zien komen. Nadeel van het volgen van diverse dividendbloggers is toch wel dat iedereen meestal dezelfde bedrijven in de portfolio heeft en dat het te weinig gebeurd dat er nieuwe bedrijven langskomen.

      Ik denk dat altijd over de risico’s van een bedrijf nagedacht moet worden. Dit helpt om een bedrijf beter te kunnen begrijping. Timing is voor mij een makkelijker onderwerp, want ik geloof niet dat de markt te timen is.

Reacties zijn gesloten.