Dividendupdate augustus

In augustus hebben wij genoten van een paar weken vakantie. We hadden een huisje gehuurd in net over de Belgische grens. Aangezien het zonnig en warm weer was en het vanuit ons huisje slechts 5 minuten wandelen naar een meertje was, hebben we veel gezwommen en zijn we helemaal relaxed weer teruggekomen van de vakantie.

De laatste week van de vakantie waren we gewoon thuis en deze week hebben we gebruikt om meubels voor de babykamer in te kopen, zodat we dit ook van ons lijstje kunnen strepen.

Dividendupdate:

In augustus heb ik in totaal €133,15 aan dividend ontvangen. Dit is 70% meer dan in augustus vorig jaar. Dit komt vooral door uitbreiding van mijn posities in AbbVie en Kinder Morgan.

Daarnaast heb ik €133,50 verdient aan het waardeloos expireren van 6 put opties Aegon met een strike van €4,00. Deze heb ik in juli geschreven bij een prijsdip. Ook heb ik €229,25 winst gemaakt door de waardeloze expiratie van 1 put optie Fraport met een strike van €41. Ook deze heb ik in juli geschreven bij een dalende beurs.

AbbVie38,78
Kinder Morgan35,70
Bristol-Myers Squibb29,99
Ally Financial14,73
Synchrony Financial11,20
ASML2,74

Transacties:

Dividendverhogingen:

4 antwoorden op “Dividendupdate augustus”

    1. Met opties wil ik niet meer gaan doen, want dan neemt mijn risicoprofiel teveel toe. Juist op dipjes probeer ik kansen met het schrijven van opties te vinden. In de huidige markt vind ik het lastig ok meer opties te schrijven, omdat de kans op een neerwaartse beweging hoog is.

  1. Ik zeg weer mooie resultaten! Gaaf om te zien hoe de opties een significant deel van je resultaten zijn. Ik deel je dividend van ASML en AbbVie!

    1. Bedankt! De winst uit opties is de afgelopen maanden inderdaad best hoog. Wel zit ik hier echt in een afbouwende fase, omdat ik de markten veel te wiebelig vind. Ik zie het extra geld door opties eerder als een bonus dan een structurele manier van extra inkomen verzamelen.

Reacties zijn gesloten.