Koop 4 aandelen Geberit

Het Zwitserse bedrijf Geberit heb ik al behoorlijk lang op mijn watchlist staan, maar door de hoge koers van het aandeel heb ik niet eerder aandelen van dit bedrijf gekocht. Door koersdalingen dit jaar vanwege hoge inkoopprijzen van grondstoffen is de koers dermate gedaald dat ik deze maand 4 aandelen heb gekocht tegen een koers van CHF 528,40.

Wel heb ik eerst de cijfers over het 1e kwartaal afgewacht, omdat ik op zoek was naar het commentaar van het management over de wijze waarop men in staat is om hogere grondstofprijzen te verwerken in de verkoopprijzen van de artikelen. Geberit geeft aan in het 1e kwartaal prijsverhogingen te hebben doorgevoerd en later dit jaar de prijzen verder te verhogen. Voor mij is dit reden om een positie te starten in dit bedrijf.

Veel mensen zullen Geberit wel kennen, omdat de producten van dit bedrijf in veel toiletten en badkamers te vinden zijn. Zeker degenen die zelf handig zijn en ooit eens zelf hun badkamer verbouwd hebben zullen dit merk herkennen van de grote range aan sanitaire producten die ze aanbieden.

De afgelopen 10 jaar is de omzet van Geberit gestegen gestaag gestegen van bijna CHF 2 miljard naar bijna CHF 3,5 miljard over 2021.

Het dividend ontwikkelt zich de afgelopen jaren gematigd, maar is afgelopen jaar met ongeveer 10% verhoogd naar CHF 12,50

Ook de ontwikkeling van de net debt is positief bij Geberit, want door de stijging van de liquide middelen bij gelijkblijvende total debt, laat de net debt een daling zien.

Op basis van de 4 aandelen Geberit die ik heb gekocht stijgt mijn verwachte jaarlijkse dividendinkomen met CHF 50. Dit is ongeveer €48,70. Dit jaar ga ik hier niet meer van profiteren, want Geberit heeft dit jaar het dividend al uitgekeerd.

2 antwoorden op “Koop 4 aandelen Geberit”

  1. Wow, stoere aankoop Mooi Dividend

    Op korte termijn kan Geberit m.i. wat last krijgen van hogere inkoopkosten, op lange termijn ziet het er goed uit.

    Bedankt voor de toelichting!

    1. Het klopt dat de korte termijn lastig kan zijn voor Geberit, maar dat is op dit moment van toepassing om heel veel bedrijven.

      Ik heb wel bewust de Q1 cijfers afgewacht om te zien of het management iets noemt over prijsverhogingen. Op basis van de opmerking dat in Q1 de prijzen zijn verhoogd en dat dit later dit jaar nog een keer gaat gebeuren heb ik de koopbeslissing genomen.

Reacties zijn gesloten.