Dividend update maart 2022

Kom ik er deze week bij het schrijven van mijn dividend update over april toch maar even achter dat ik nooit een update over maand heb geplaatst. Daarom bij deze een ultra late post over maart.

Ook maart was weer een emotioneel lastige maand bij ons thuis aangezien mijn vrouw half van Oekraïense origine is en haar moeder en familie van haar moeder woonachtig zijn in Oekraïne. Er zijn geen directe oorlogshandelingen in het gebied waar de familie van haar moeder woont, maar wel vallen met enige regelmaat rakketten op strategische doelen in de stad waar de moeder van mijn vrouw woont.

Het dubbele is dat we aan de éne kant blij zijn dat de situatie voor haar familie relatief goed is, terwijl aan de andere kant de situatie ook snel kan veranderen als het front iets opschuift richting het westen.

Daarnaast helpt het ook dat mijn vrouw vluchtelingen in Nederland kan helpen. Ze spreekt de Russische en Oekraïense taal, maar weet wel hoe dingen geregeld kunnen worden in NL. Inmiddels weten we beide ook dat als je oorlogservaringen direct uit de mond van een vluchteling hoort, dat dit enorm veel harder binnenkomt dan de beelden op TV en dan hebben wij niet eens echte zware verhalen gehoord.

Puur de emotie in de stem en op het gezicht van een Oekraïner die alles heeft achtergelaten inclusief man en weet dat het huis in een gebied ligt waar alles is stukgeschoten. Ik kan het mezelf niet voorstellen hoe het moet zijn om het huis waar we zo fijn en rustig wonen opeens kwijt te zijn.

Gelukkig kunnen we alles wel een plaats geven en is de stemming thuis meestal wel positief, maar voor mijn vrouw blijft het enorm lastig om het land waar ze de eerste 10 jaar van haar leven heeft gewoond volledig stuk te zien gaan.

Dividend update:

Back to business, want het blijft een blog over dividend. In maart heb ik €145,62 aan dividend ontvangen. Dit is 24% meer dan vorig jaar.

Totaal hebben 11 bedrijven een dividend uitgekeerd.

Naast de inkomsten uit dividend heb ik €452,05 winst gemaakt op geëxpireerde opties. Eind november 2021 is de beurs behoorlijk gedaald door nieuws over een nieuwe corona variant. Op basis van de koersdaling in combinatie met de verwachting dat de koersen een paar maanden later weer herstel zouden zijn, net als bij vorige lockdowns, heb ik de volgende opties geschreven met expiratie datum in maart:

3 RD P18.00 MAR22
4 AGN P4.00 MAR22

Deze 7 opties zijn in maart waardeloos afgelopen waardoor de optiepremie van in totaal €425,05 na aftrek van kosten volledig als winst gerealiseerd is.

Enbridge36,86
Royal Dutch Shell21,81
Gilead Sciences19,94
Pfizer18,14
Aflac14,78
Qualcomm12,34
Unilever9,82
UnitedHealth Group5,26
Microsoft4,50
Electronic Arts1,55
PVH Corp0,62

Transacties:

Dividend aanpassingen:

Een best lange lijst met dividendnieuws, maar dat zit voor een groot deel in Europese aandelen waarvan ik deze maand even door de jaarrapportages ben gegaan om het dividend te checken.

Eén antwoord op “Dividend update maart 2022”

  1. Tja, die situatie in Oekraine wordt er niet beter op, ondanks dat het wegzakt in het wereldnieuws. Succes met alle stress en zorgrn daaromheen van je vrouw en haar familie.

    Een mooie dividendmaand. Heb je niet 1 website waar je eventuele dividendverhogingen kunt checken? Dat zou je veel tijd schelen.

Reacties zijn gesloten.