Dividend update januari: meer thuiskantoortijd

Januari: De eerste maand is weer voorbij

Ook januari is weer een maand geweest waar bijna alle tijd thuis is doorgebracht. Door de avondklok die sinds 23 januari van kracht is, is onze avondbesteding ook anders geworden. We waren gewend om nog een een uurtje met de hond te wandelen nadat we onze zoon naar bed hadden gebracht.

Na een paar weken avondklok realiseren we ons dat we door de avondklok ons ritme hebben aangepast op een manier waardoor we als gezin minder contact hebben in de avond. De afgelopen weken hebben zijn we direct na het avondeten met de hond gaan wandelen. Bij thuiskomst is het dan bedtijd en brengen we onze zoon naar bed, maar het gevolg is dat we dus na het avondeten als gezin een deel van ons normale contact in de avond missen.

Nu doen we een aantal avonden de hond niet meer samen uitlaten, maar doe ik dit alleen later op de avond. Hierdoor hebben we toch weer een paar avonden waar we niet langs elkaar heen leven. Het blijft toch raar om rekening te houden met een avondklok, maar laten we hopen dat een positieve bijdrage heeft aan de bestrijding van corona.

Uiteindelijk is iedereen corona en de impact op het leven van corona spuugzat, maar we zullen nog wel de nodige tijd last hebben van dit virus op het vlak van gezond en ook op het vlak van leuke dingen doen in het leven.

Dividend update januari:

Ik heb in januari dividend ontvangen van 6 verschillende bedrijven van in totaal €100,19. Het dividend komt deze maand vooral uit uitbaters en financiers van vastgoed. In totaal hebben 4 van de 6 betalingen betrekking op vastgoed. Simon Property, Store Capital en Avalonbay Communities zijn de investeerders in vastgoed van deze 4 en Anally Capital is actief in het beleggen in vastgoedhypotheken.

Eastman Chemical en Lam Research maken mijn lijst compleet.

Dividend in cijfers:

Simon Property Group33,80
Annaly Capital29,00
Store Capital14,91
Eastman Chemical8,49
Lam Research7,39
Avalonbay Communites6,59

Transacties:

Dividendverhogingen:

Over januari heb ik helaas geen dividendverhogingen te rapporteren.

2 antwoorden op “Dividend update januari: meer thuiskantoortijd”

  1. Herkenbaar MD.

    Mooie uitkeringen deze maand en bij elkaar alweer een driecijferig resultaat. Goed om te zien dat SPG zich zo heeft herpakt. Blijft toch wel het mooiste retail vastgoed aandeel van de VS.

    1. Ik vind SPG echt een prachtig bedrijf. Ik denk dat de kwaliteit van hun vastgoed dermate hoog is dat het voor funshoppers erg leuke plekken blijven om te gaan winkelen. In principe zou ik meer aandelen willen kopen van SPG, maar door de koersstijging van de afgelopen maanden is het inmiddels mijn op een na grootste positie geworden en dat vind ik ook wel de max.

      Wordt interessant om te zien hoe het straks (wanneer dan ook) weer gaat als alles weer open is.

Reacties zijn gesloten.